Se prepară din inimi de pui și sunt gata imediat – Șnițele „Inimă frântă”

Dacă doriţi să pregătiţi acest fel de mâncare, nu spuneţi nimănui din ce le-aţi preparat! Să ghicească! Mai mult ca sigur nu vor şti să dea un răspuns corect!

INGREDIENTELE NECESARE:

– 1 kg inimi de pui
– 4 căţei usturoi
– o linguriță condimente pentru carne
– 4 ouă
– făină sau pesmet pentru tăvălit
– sare, după gust
– ulei pentru prăjit

Cum se prepară?

1. Pentru ca inimile de pui să fie utile pentru organism, ele trebuie alese cu atenţie. Carnea bună nu are voie să depăşească mai mult de 24 ore în frigiderele din magazin.

2. Pentru a înlătura sângele din ele, inimile proaspete de pui se acoperă cu apă rece și se lasă la frigider timp de 60 de minute.

3. Se spală foarte bine, după care li se taie vasele groase din partea superioară. Fiecare inimă se taie în jumătate, dar nu de tot. Apoi se bat puţin.

4. Inimile bătute se amestecă cu usturoi pisat, sare, condimentele pentru carne şi apoi se amestecă iar foarte bine.

5. Cu o furculiţă, ouăle se bat cu puţină apă şi sare.

6. Fiecare şniţel se dă prin făină, după care se dă foarte bine şi prin ouăle bătute.

7. Se prăjesc în ulei încins, timp de câte 0.5-1 minut pentru fiecare şniţel. Dacă sunt prăjite mai mult, vor ieşi mai tari.

Inimile de pui pot fi fierte, înnăbușite sau prăjite, iar pentru picnic sau pentru o cină ușoară, ele pot fi preparate ca frigărui. Ca şi marinadă, puteți folosi sos de soia, muștar, condimente și chiar Coca-Cola.

Mulți oameni ignoră măruntaiele ieftine fără a avea un motiv anume. Având o valoare calorică mică și un conținut mare de proteine, acestea sunt indispensabile pentru alimentația noastră.

Ce spuneţi de această rețetă? V-a plăcut?

Poftă bună!

Loading...